Romeon kuulumiset

Ensiksikin Romeolle kuuluu jo lähes hyvää. Edelleen mm. päiväunilla asentoa vaihtaessa pientä valittamista. Kipua on vielä kyljen alueella vähän, mutta Romeo alkaa jo olla lähes ennallaan. Liikkuminen sujuu jo normaalisti.

Kaupunkikävely

Jotta Romeo ei liikaa mökkiläisty meidän maalla ollessamme, niin tänään Nonon ja Mooren ollessa trimmissä Jyväskylässä, teimme Romeon kanssa kaupunkikävelyn. Kävelykatu ympäri ja muutama kauppa kierrettiin. Liukuovia- ja -portaita ym. kaupunkiin kuuluvia juttuja tuli taas lisää tutuksi. Pulut ovat Romeosta jännittäviä. Romeolla oli hyvin muistissa kaupunkilaiskoiran hienot käytöstavat, eikä pojassa taaskaan ollut mitään häpeämistä. Kovasti sai taas holsku ihastelua ja kehuja, niin ulkomuodostaan kuin kauniista käytöksestäkin. Kahvilanmyyjä tuli tiskin takaa Romeota silittelemään ja annoin tädille pari nakkipalaa ja hienosti Romeo totteli tätiäkin ja istui ja napitti silmiin. On niillä nakilla ihmeellinen voima.

Vastaan tuli myös 12 viikkoinen lk collie omistajineen ja ensimmäistä kertaa joku osasi arvata oikein Romeon rodun! "Sehän on holsku!" sanoi pennun omistaja ihastuneella äänellä. Siinä sitten jutellessa koirista, tulikin selväksi miksi rotu oli niin tuttu. Kotona heilläkin odotteli lk holsku neiti. Siinä sitten höpöteltiin holskumaisia juttuja ja muutenkin koirista. Vasta jälkeenpäin aloin harmitella, että miksen ottanut yhteystietoja heiltä, olisi ollut tosi kiva tavata uudelleenkin... voi hitsi, kun harmittaa näin jälkeenpäin...

Sitten haettiin vanhempieni terassille isännän kanssa pizzat ja annettiin Romeon nauttia vapaudesta ennekö lähdettiin hakemaan Nono ja Moore "parturista"...

Millainen siis on se mejäskotti...

Koska tarkoitus ei ole Mooren kanssa näyttelyihin osallistua ainakaan pariin vuoteen, (kypsyköön rauhassa...) vaan aikomus on harrastaa jatkossakin aktiivisesti mejää, en näe mitään syytä miksi Moorella pitäisi olla pitkä karva. Esitin toiveeni Mooren ulkomuodosta meidän trimmaaja Sannalle ja täytyy sanoa, että Sanna teki Mooresta juuri sen näköisen miltä sen toivoinkin näyttävän, eli erittäin hyväturkkiselta koiralta toimimaan ryteikköiseen ja risukkoiseen maastoon. Eli se on mielestäni juuri sellainen miltä mejäskotin tuleekin näyttää. Kiitos Sanna!

Moore starttaa viikonlopun kokeessa uudessa uljaassa ulkomuodossaan! Silmänisku

1248440398_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nonon kuulumiset

Nono on uinut paljon. Valitettavasti liiankin paljon. Iho on hieman punoittava ja vähän tulehtuneen näköinenkin toisin paikoin ja nyt Nonolle rakas harrastus on pitänyt laittaa vähäksi aikaa tauolle. Turkki ei ehdi välillä kuivua, kun se jo polskuttaa uudelleen järveen. Mökillä Nono ui mielellään minun perässä järvessä ja oli todella sääli viedä se sisälle aina ennen uimaan menoa. Ikkunasta se sitten surullisena katselee kun toiset uivat. Se on sitä paitsi maailman suloisin uimakaveri.

Tänään Nono pääsi myös jo pitkästä turkistaan, joten toivotaan, että iho-ongelmat menevät ohi lyhyen turkin myötä ja päästään taas pian yhdessä pulikoimaan. Nonosta tuli taas ihan nuoren koiran näköinen trimmin myötä...Kiitos Sanna!

1248440976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nono ja Romeo

Tästä parista muutama sana vielä...oikeastaan tuo kuva mökiltä kertookin kaiken. Eli Romeo pitää paljon Nonosta ja yhä sinnikkäästi se yrittää olla Nonon kaveri. Yhtä sinnikkästi Nono pitää hajurakoa Romeoon ja tuo asetelma on saanut jo vähän koomisiakin piirteitä. Kun Romeolta alkaa tavalliset konstit loppua, niin se selvästi yrittää olla vähän niin kuin Nono. (Lue=Rauhallinen ja aikuinen.) Nonon ehdoton ykköspaikka on mökin ylin rappunen ja siinä se tuijottelee tyynenä toisten touhuja, Mooren ja Romeon kepinvetoa ym. leikkiä. Romeo tulee välillä rappusille ihan Nonon viereen ja katselee siitä pihan touhuja, (eihän siellä silloin edes mitään tapahdu kun holsku istuu rappusilla...Nauru) rauhallisesti niin kuin vaan Nono osaa, eikä pyrikään häiritsemään Nonoa. Siinä ne sitten yhdessä istuvat ja vierekkäin ovat...olisko tuo sitten vähän suhteen kehittymistä. Tiedä sitten. 

Nono on tässä vähän vaivautunut ja noussut seisomaan kun tuo holsku on viereen istahtanut...

1248441914_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Tulevaa...

Huomenna lähdetään sitten nöyrin mutta innokkain mielin mejäkokeeseen tekemään koejälkiä. Sunnuntaina sitten koe. Eka kertaa siis voittajaluokassa. Uusi jälkiliina (ja tuliterät kumpparitkin) on hankittu. Nauru Nyt on sellainen jälkiliina, joka ei helposti takerru märälläkään ilmalla risuihin ja nyt sitten vaan toivotaan, että sää vähän tästä vielä viilenee. Toivotaan Moorelle Onnea matkaan!