Jälkikurssilla Romeon kanssa...

Eilen olimme Romeon kanssa pk-jälkikurssin ensimmäisessä tapaamisessa. Heti päästiin tosi toimiin ja Romeolle tehtiin nurmikolle 40 metrin jälki. Kuudella ensimmäisellä askeleella 2 nakkia/askel ja siitä eteenpäin nakki/askel. Ensimmäinen oikea jälki tuli siis tallattua. Alkuun tuntui pitkältä tuo matka ekaksi jäljeksi. On kuulema hyvä, että koira pääsee kuitenkin heti ns. työnmakuun.

Ohjaustyyli poikkeaa kovasti esim. mejästä ja jotenkin tuntui oudolta vähän kumara asento, narun roikkuminen takana ja käsien liutus narussa...mejässä kun mennään jälkiliinan päässä, siellä kuudessa metrissä. Muuten lajeissa on kuitenkin aika paljon samaa mm. ohjaajan eleettömyys ja työrauhan antaminen koiralle.

Romeo oli jotenkin erityisen levottomalla tuulella. Jälkeä tallatessa, se haukkui autossa ja kun hain sen autosta saatuani jäljen valmiiksi, ensimmäistä kertaa Romeolla oli nähtävillä pientä epäluuloisuutta kurssikavereita kohtaan. Lähinnä haukkumista. Onneksi leluna oli mukana patukka ja leikitin sillä Romeota ja otettiin pari mukavaa kontaktiharjoitusta. Johan poika palasi takaisin ruotuun ja olikin sitten oikein kivasti. Paikka, jossa jäljet olivat, oli aika levoton. Autotie vieressä, metelöivää nuorisoa ympärillä ja veneitä kulki viereisessä kanavassa. Erittäin hyvä paikka siis harjoitteluun. Ainakaan häiriöstä ei ollut puutetta.

Seurasin ensin toisen koirakon menoa ja sain opastusta kuinka ohjata koiraa. Sitten hain Romeon paikalle Moorelta lainatussa jälkiliinassa.

Yllätyin melkoisesti kun Romeo ymmärsi heti idean ja alkoi edetä jälkeä todella kauniisti askel askeleelta ja rauhallisesti. Romeolla ei ollut mitään ongelmaa pysyä jäljellä ja kouluttaja pyysi minua menemään koiran vierelle, jotta näen miten kauniisti se menee. 30 metrissä kuono nousi maasta hetkeksi ja palasi heti takaisin. Kouluttaja sanoi, että seuraavan jäljen pituus voisi olla vaikka tuo 30 metriä. Loppuun mentiin hienosti ja loppupalkkana Cesar-Nonoruokapalkka.

Mukava jälkiharjoitus ja varmaa on jo, että jälki/jäljet? tulevat olemaan yksi Romeon laji. Hienointa oli tuo Romeon erittäin hyvä keskittyminen vaikka häiriötekijöitäkin oli. Hymy Hyvä kurssipäivä ja selkeä opastus aloittelijalle. Kiitos H.

Nono eläinlääkärissä

Nonon kanssa kävimme ell.ssä. Nonolla ihotulehduspesäkkeitä ympäri kehoa ja myös vasemmassa korvassa. Nono sai lääkkeet. Yllätys, yllätys Malasebiä ja Canofiteä. Minä sain huomattavasti kevyemmän lompakon. Klink Klink (raha) Iho näytti tänään onneksi paljon paremmalta, joten samoin hoidoin mennään kuten olen jo tehnytkin...

Mukavaa kuitenkin, että malaseb tuntuu taas purevan ja Nonon iho alkaa parantua. Hymy