Romeon kuljetushäkki autoon aiheuttaa päänvaivaa..

Matkailuautossa Romeon häkki on mitoiltaan 108 x 70 x 76. Romeo mahtuu seisomaan ja makaamaan tuohon häkkiin oikein hyvin. MUTTA, tuo häkki on jotenkin ihan älyttömän suuri.

Tarvitsisiko kuljetushäkin kuitenkaan olla ihan noin iso? Häkki on kuitenkin käytännössä vaan automatkailuun mutta tietysti toisaalta esim. kokeissa ja treeneissä koira viettää siellä jonkin verran aikaa.

Tästä kuljetushäkin koosta ollaan näemmä kahta mieltä. Toiset suosittelevat esim. kolaritilanteen varalle mahdollisimman pientä häkkiä, jossa koiran ei tarvitse mahtua seisomaan tai istumaan, kunhan koira voi maata hyvin häkissä. 

Pähkäilyjen jälkeen ostimme uuden häkin ja sen mitat ovat 87 x 60 x 64. Häkki näytti liikkeessä mukavan tilavalta ja sopi hyvin autoon. Tosin isommatkin häkit sopivat. Toiveena olisi vaan, että takapenkit voisivat olla paikalla, silloin kun matkassa on vaan yksi koira ja tuo ison häkin leveys on sitten helposti ongelmallinen. 

Romeo ei ollut mukana koska luotimme omaan silmämääräiseen arvioon. Tämä oli virhe... Romeo näytti kuitenkin jotenkin tosi suurelta tuossa häkissä kotona ja häkki tuntui taas liian pieneltä. Romeo ei mahdu hyvin istumaan mutta lepäämään kyllä kun se tykkää olla ns. vähän kerällä, jolloin se mahtuu taas häkkiin hyvin...

Romeo on siis säkäkorkeudeltaan 62 cm ja painaa 26 kg. 

Tänään ollaan aikeissa palauttaa häkki ja vaihtaa se vähän suurempaan. Mielipiteitä?