Sumua, viileää ja vesisadetta

Kun Etelä- ja Keski-Suomi kärsivät parhaillaan helteistä, meillä ei täällä Ivalossa sitä ongelmaa ole. Tänään lämmintä on ollut vesisateessa + 7, joten koirillakaan ei ole ollut liian kuuma.  

Päivän sana on ollut vesisade ja erittäin sankka sumu. Taivas on näemmä pudonnut meidän niskaan ja harmittaa tietysti meitä valokuvauksen harrastajia aika tavalla. Näkyvyys joka suuntaan on surkea.  

Tarkoitus oli olla kaikesta huolimatta hyvin reipas ja lähteä Kaunispään Luttojoelle vaeltamaan. Kaunispään huipulla karu totuus iski vastaan. Vettä satoi kaatamalla ja sumu oli niin sakea, että hyvä kun oman auton perän erotti.  Hyvästä yrityksestä, sadevaatteista ja -varusteista huolimatta, tuntureille lähtö tuntui sillä hetkellä liian ylivoimaiselta...

Ajettiin Kaunispäältä Kiilopäälle. Sade heikkeni hieman ja päätettiin tehdä uusi yritys tuntureille. Suuntana tällä kertaa Rumakurun vaellusreitti, joka on pituudeltaan 12 kilometriä.

Sade taukosikin tuntureilla melkein heti sinne päästyämme, joten intoa puhkuen vaelsimme sumuisilla  tuntureilla.   Taianomainen ja jännittävä tunnelma. 

Ilma oli sopivan viileää ja tuuli piti mukavasti hyttyset loitolla, joten oikein onnistunut vaellus meille sitten lopulta tulikin. Nono ei ollut mukana tänään mutta pääsi Kiilopäällä omalle lenkille myöhemmin. 

Sumua oli tuntureilla paljon, joten valitettavasti huikeat maisemat jäävät vain muistojemme varaan...

 Sumuisten vuorten gorilla 

Lunta kurussa

Tunturipuro

Rumakurun päivätuvalla

 Pojat evästauolla. Eväät juuri syöty ja masut täynnä. Eväinä pojilla oli makkaraa ja Lapin rieskaa.  

 

Sisukas tappijalka

Reissun reippain menijä oli ehdottomasti Moore. Koko ajan Moore meni hihna tiukalla hajujen perässä ja nauttien suunnattomasti tunturin tuoksuista syöksähdellen sinne tänne. Ei ikinä uskoisi ellei itse näkisi, kuinka väsymätön ja siskukas kulkija skotti voikin olla. Upea vaelluskaveri tappijaloistaan huolimatta, kuten tietenkin myös holsku. 

 

12 kilometrin vaelluksen jälkeen oli jälleen kova nälkä... 

Lenkin jälkeen oli jälleen ansaittu kunnon ruoka. Sitten vielä pullo viiniä Ivalosta ja kämpille lämmittämään sauna. Kyllä loma on mukavaa, satoi tai paistoi!