Pakkanen

Viime päivinä on paukkunut pakkanen yli kymmenessä pakkasasteessa ja saaren rannat ja -selkä ovat saaneet jääkannen päällensä ennätysaikaisin. Toivotaan jälleen saarelaisena, että jääkaudesta tulisi tänä vuonna mahdollisimman hyvä. Viime vuonna kovista pakkasista huolimatta, jäällä oli paljon vettä ja siellä kulkeminen oli hankalaa. 

Nyt on oltava koirien kanssa varovainen ja kierrettävä vielä heikot jäät kaukaa. 

Lihansyöjät

Tänään haettiin koirille pakastimeen 20 kiloa lihaa. Pääasiassa tuttua Kana-kasvis Puhtia, mutta myös talven ja pakkasten tullen, ruokavalioon lisätään rasvaista lammasta. Uutena elukkana mukaan tuli kalkkuna, joka on jauhettu sekaan luineen päivineen. 

Pakkanen onkin nyt täynnä lihoja ja sorkkia.  Niin, ja tosiaan sorkista puheen ollen.

Sorkat

Työkaverini mies on metsästäjä ja työkaverini lupasi tuoda minulle tuoreita sorkkia kevääksi mejäharjoitteluun. Niinpä hän sitten eräänä aamuna tuli töihin kahden hirvensorkan kanssa. Jalat olivat suhteellisen pitkiä ja tulivat muovikassista vähän ulos... Sorkat kun esteettisesti ovat mitä ovat ja säilyvät hyvin ulkona, pyysin työkaveria jättämään muovikassissa olevat sorkat autoni viereen. Sanoin vielä, että laittaa ne kuljettajan oven eteen, että muistan  varmasti ottaa arvokkaat sorkat mukaan. 

Hetkeä myöhemmin toinen työkaverini tuli töihin. Hänen autopaikkansa on minun autopaikan vieressä. Hän huomasi maassa olevan muovipussin ja ajatteli, että minulta on pudonnut jotakin ja nosti pussin maasta aikeena tuoda se minulle...

No toki voi arvata, että järkytys oli melkoinen kun pussia nostaessa sieltä pilkisti karvaiset ja vähän veriset jalat...  Raukka säikähti oikein todella.   

Aurinkokin paistoi tänään. Tässä jokunen kuva tältä päivältä saareltamme. Kierrettiin saari ympäri ja käytiin mm. Muuratsalon Paljaspäällä.

Kohtaaminen

Kaunis sunnuntai oli houkutellut muitakin lenkkeilijöitä metsään ja yllättäin polkujen risteyksessä meistä vasemmalta, tuli omistajan kanssa vastaan musta kiinanpystykorvauros. Sama uros jostakin syystä ärsyttää kovasti meidän koiralaumaa, ja kuumenevat helposti ohitustilanteissa.

Meidän koirat olivat tavalliseen tapaan vapaana kuten ovat aina, jos muita ei näy. Tilanne oli aika yllättävä, enkä ehtinyt oikein reagoida toiseen koiraan. Romeo huomasi tulijan ensiksi ja lähti vauhdilla koiraa kohti, kunnes seisoi koirasta vain muutaman metrin päässä. Eipä siinä muuta voinut kun huutaa iloisella äänellä Romeolle, "TÄNNE!". Romeo kääntyi välittömästi ympäri ja tuli tosi lujaa luokse.  Yllätyin vähän itsekin, vaikka toki tiedänkin, että luoksetulo on sillä aina ollut vahva. Ihan mahtava elukka! Olin siitä tosi ylpeä ja annoin sille palkaksi pallon, jolla leikitin sitä. Hihnassa yritti sitten vähän pöristä kun koira tuli lähemmäksi, mutta ei mitään suurempaa kuumenemista. Onpahan taas testattu tuota luoksetuloa tosi paikassa.