Nono

Nono voi paukkuvista pakkasista huolimatta suhteellisen hyvin.  Ruoka maistuu ahneelle koiralle erittäin hyvin, eikä särkylääkkeitä ole tarvittu. Jalka pomppii aika epämääräisen näköisesti mukana, mutta kovasti Nono tykkää pieniä lenkkejä tehdä, eikä heikko jalka tunnu häiritsevän Nonoa paljoakaan. Nuuskuttaa ja merkkailee innokkaasti lenkillä.

Doils voisi minulle vähän maksaakin tästä seuraavasta...  Eläinlääkärimme suositteli tuota Doilsia Nonolle nivelrikkoon sanoen, "tällä on saatu useille koirille huomattava apu nivelrikkoon".

Itse olin aika epäileväinen kyseiseen valmisteeseen, kuten olen aina jos puhutaan jostakin "ihmetuotteesta".   Selvästi tuo "ihmeaine" on kuitenkin tehonnut. Nonon ryhtikin on jotenkin parempi (selkä ei ole jäykkä levy, vaan terveemmän pyöreä ja ns. irtonaisempi) ja liikkuminen tuntuu sujuvan Nonoksi hyvin sekä koiran ihokin on vailla mitään punoituksia, mikä on hyvin harvinaista Nonolle tänä päivänä. Joten ihan hienosti Nono nyt porskuttaa. 

Jäälläkin käveltiin ihan tässä lähellä. Nono kelli ja pyöri tyytyväisenä jäällä, silminnähden oikein nautti olostaan, kunnes sitten jäät yhden kerran rasahtivat jossain kauempana. Nono päätti palata samantien rantaan ja lähti juoksemaan rantaa kohti. Huudoista välittämättä juoksi suoraan autotien yli selvänä aikomuksena mennä suoraan kotiin turvaan. Onneksi autoa ei juuri tuolloin tullut ja selvittiin pelkällä säikähdyksellä...

Jäälenkeille ei Nonoa viedä ainakaan ennen kevättä. Koiralta katoaa korvat kokonaan, jos se säikähtää jotakin ja tuo aiheuttaa helposti yllämainitun kaltaisia vaaratilanteita. 

Moore

Sankarimme Moore palellutti karkureissullaan suhteellisen pahasti pallinsa, joten onneksi kyseessä ei ole mikään jalostusuros... saattaa olla, että miehuus on voinut hieman kärsiä...   

Pallit olivat aika ärhäkän punaiset muutaman päivän, mutta onneksi väri alkaa niihin viimein palautua. Annoin Moorelle Rimadyliä vaikka Moore ei asiaa millään lailla valittanutkaan, kova kundi kun on...

Moore on menettänyt toistaiseksi vapautensa lenkkeillä vapaana. Sen kohtalona iltaisin ja muulloinkin aina pimeällä on liikkua flexin päässä. Kukapa tietää minkä hajun se milloinkin bongaa ja jätkä kulkee silloin näemmä omia polkujaan...

Tuolla Mooren karkupaikalla liikkuu kaurislaumoja ja kuvittelisin, että niiden hajut saattoivat olla Moorelle niitä liian vastustamattomia. 

Karkureissun jälkeisenä iltana se tuli sänkyymme säälittäväksi punaisine palleineen...  Aika surkea ja nolo oli kaveri, mutta onneksi se alkaa olla jälleen oma iloinen itsensä.  

Hitchcock-video  

Tässä vielä kaikille skottien ystäville tällainen ihana video Youtubesta...  

Videolla vilahtaa paljon muitakin rotuja, joten kannattaa katsoa muidenkin. Ja jos et ole vielä tätä ennen hurahtanut skotteihin, niin videon jälkeen viimeistään olet...  

http://www.youtube.com/watch?v=faItkku4gEM&feature=sub

Romeo

Romeolla menee tasaisen lujaa kuten aina... Jääpaakut haittaavat vähän tahtia pakkasella ja niitä täytyy vähän väliä irrotella tassuista. Lenkkeilty ollaan paljon, mutta ihan selvää on, että Romeo kaipaa enemmän "hommia". Lenkillä se tarjoilee seuraamista ja kantelee jätti suuria puunraahkoja perässä, joten päätin, että jätkälle on oltava "kunnon" tekemistä myös talvipakkasilla. 

Ilmoitinkin meidät talveksi agilitykurssille. Päästään lämpöiseen halliin treenaamaan tammikuulta huhtikuun loppuun, joten onpahan tuollakin jotakin tekemistä. Romeo tylsistyy kyllä suhteellisen nopeasti "pelkkään" lenkkeilyyn ja siitä oikein näkee miten se toivoo, että tehtäisiin "jotakin" kivaa...

Luita

On aika antaa koirille taas päivän luut ahkeroitaviksi. Koirat syövät kyllä innolla noita luita ja varsinkin Moorella ja Romeolla on hammaskalusto ihailtavan valkoinen... Nonollakin on jo tullut hammaskivi saanut mukavasti kyytiä kun luita antaa vaan säännöllisesti.  

Tarkoitus olisi ottaa jossain vaiheessa kuvia koirista kun ne syövät noita luita. Niiden ilme on aina luita kalutessa niin ihanan levollinen ja rentoutunut, että sitä harvoin näkee niillä muutoin. Romeollakin silmät lurppaavat välillä lähes kiinni kun se kaluaa luita niin antaumuksella.

Pakkaset ne sen kun vaan jatkuvat ja Joulukiireet! Nyt korttien tekoon! 

Alla jokunen kuva aamulenkeiltä kotikadultamme

Pakkanen paukkuu

Piha-aita

 

Kylmä aamu

Piha-aitamme & sembramännyt kadulta päin