Joulua on vietetty, kuinkas muutenkaan eli hyvin syöden, leväten ja lenkkeillen sekä sukulaisia ja ystäviä tavatessa.  

Ensi viikko on koko perheellä lomaviikko ja sinne olen sovittanut sitten kaiken maailman menot ja tekemättömät työt, joita ei muulloin ehdi. Kuten mm. yhden huoneen tapettien osto ja -tapetointi, kihla- ja hääsormuksen suurennus (murtuneeseen sormeen eivät mahdu enää sormukset), shoppailua kaupungilla (ale, ale... ) parturissa käyntiä sekä myös Romeon kuvauttaminen lonkkien ja kyynärten osalta. Samalla kuvataan myös koko selkä kun tuo ei montaa kymppiä hintaakaan lisää... Aikas jännää. Saapa nähdä mikä Romeon tilanne on lonkkien ja kyynärten osalta. 

Lauma

Pientä kyräilyä on ollut nähtävillä viime aikoina Nonon ja Romeon kesken.  Romeo on ylentynyt odotetusti laumassa Nonon yläpuolelle koirien välisessä arvojärjestyksessä. Nono väistää Romeota tarvittaessa eli ei mitään suurempaa konfliktia ole kuitenkaan tapahtunut. Selvää on kuitenkin, että Nono on Romeon alapuolella. Nono ei kuitenkaan provosoi Romeota eikä lähde onneksi vastaamaan sen murinoihin, joten rauhanomaisesti elellään yhä. Tilannetta tarkkaillaan ja turhiin pörinöihin puututaan.

Murinat ja kyräilyt ovat yleistyneet sisätiloissa ja juuri nukkumaan mennessä. Nonon käytös on toisinaan turhankin epävarmaa ja tuo piirre tuntuu ärsyttävän Romeota eniten. Eli Jos Nono kulkee itsevarmasti ja menee minne on ollut menossakin Romeon ohi, niin Romeo ei kiinnitä siihen mitään huomiota. Nonolle on tullut kuitenkin kumma tapa jäädä steppailemaan Romeon eteen hyvin epävarman oloisesti Romeota varovasti vilkuillen. Tämä tuntuu ärsyttävän Romeota, joka alkaa sille siinä sitten helposti murista. Nono alkaa taasen haukotella, nuolla suupieliä ja tekee paljon rauhoittavia singnaaleja, mutta jää kuitenkin hiiviskelemään lähettyville ja tuijottamaan Romeota... 

Nonoa käy toisaalta vähän sääliksi kun se joutuu elämään elämäänsä kahden vahvan uroksen laumassa. Onneksi se saa omia rentouttavia lenkkejä ja muutenkin omaa aikaa, joten tuleehan sitä hemmoteltua. Sen suurempaa stressiä sillä tuskin tällä hetkellä on, koska Nono on nyt erittäin valkoinen, mitä se ei ole ollut vuosiin.   Taipeet, suupielet tai käpälät eivät punoita, eli sen iho voi hyvin, eikä myöskään hiivatulehduksia tai korvaongelmia ole ollut vähään aikaan. Nonolla on onneksi kuitenkin ripaus tuota pirttihirmun vikaa ja kokemusta hankalasta Mooresta, joten eiköhän se kuitenkin tässä laumassa pärjäile kohtuullisen hyvin tuon pääkoppansakin puolesta. 

Toivotaan, että tilanne koirien välillä ei pahene ajan myötä. 

Mooren ja Romeon välit ovat yhä entisenlaiset eli lähes kylki kyljessä nukutaan ja toisille ei murista.  

Lenkkejä moneen makuun

Lenkkeilty ollaan siis paljon ja varsin erilaisilla kokoonpanoilla. On tuota räkäposkella kulkijaa ja jalkavikaista nuuskuttajaa, joten voi ihan valita minkälaiselle lenkille milloinkin haluaa.  

Jäällä ollaan kuljettu paljon ja kierretty ympäri Majasaarta eli samaa saarta, jonne Mooren roikale teki katoamistemppunsa. Moore ei ole saanut nauttia nyt vapaudesta ihan entiseen malliin, kun sillä tuntuu taas tuo iso pyörä pyörivän nyt kovin villiin tahtiin...

Kaurislaumoja liikkuu jäällä ja ties mitä muutakin elukkaa, joten Moorella on korvat täysin tukossa. 

Romeo tutkii saaren rantoja

Oman saaren "pääkatu" illalla jäältä päin kuvattuna

Hipsimässä kotiin

Kummallista tämä nykyaika. Vanhoja paperivalokuvia voi skannata koneelle ja jopa parannella alkuperäisiä kuvia huomattavasti. 

Skannasin tänään vanhoja valokuvia edesmenneistä koirista ja lisäsin niitä tuonne Kotisivujen Muistoissa-sivulle.  

 http://www.freewebs.com/nonojamoore/muistoissa.htm 

Mejästä

Uusimpaan Holsku-lehteen kirjoitin mejästä jutun. (...kun sitä pyydettiin) Asiaa kun on mejässä paljon ja se pitää ahtaa suhteellisen pieneen tilaan tuntuu, että tekstistä tulee hyvin asiapitoinen ja auttamatta kamalan tylsä. Sitähän mejä ei ole, mutta on vaikea rajata aihe juuri siihen, mistä kukin lajia tuntematon ihminen haluaa tietää. Huoh... voi kun joskus voisikin lukea jotakin omaa kirjoitusta ja olla tyytyväinen tekstiin, mutta kun ei...  

Tästä oheisesta linkistä voi yrittää tihrustaa kyseistä artikkelia...

http://www.freewebs.com/nonojamoore/lehdess.htm 

Loma siis jatkuu suklaata ym. herkkuja syöden.