Shoppailemassa 

En ole koskaan koirien vaatetuksesta liiemmin innostunut. Yksi talvimantteli löytyy kyllä kovimmille pakkasille Nonolle ja samaa käyttää tarvittaessa myös Moore. Suomen talvi on kuitenkin välillä niin hyytävä ja kylmä, että piti oikein miettiä kuinka koirien ulkoilutus hoidetaan mukavammin myös niiden itsensä kannalta kun pakkaset aina vaan jatkuvat. 

Aamulla suuntasimme kaupungille täydentämään koirien liha- ja luuvarastoa ja samalla reissulla päätimme ratkaista Romeon suurimman ulkoiluongelman, eli aina kovalla pakkasella jäätyvät tassut...

Ostimme sille tossut.  Ongelma on kurja kun koiran varpaiden väliin kiinnittyy jatkuvasti jääpaakkuja, joita koira jatkuvasti joutuu sieltä irroittelemaan hampaita käyttäen ja nuolemalla.

Epäilin kuitenkin, että näinköhän nuo tossut Romeon vauhdissa mahtavat pysyä ja varsinkaan jäällä, jossa näin keväällä liikumme. Myyjä sanoi tossujen kuitenkin pysyvän yleensä hyvin koirien jaloissa, joten ei muuta sitten kun sovittelemaan. Myyjä suositteli, että paras ratkaisu talvella on hankkia koiralle hyvä talvimantteli ja laittaa sille tossut jalkaan. Ja tästähän me tietysti kovasti innostuimme.

Romeolle ostettiin punaiset sievät tossut, punaisen manttelin värin mukaan...  Sovitus liikkeessä sujui hyvin ja Romeo näytti varsin tyylikkäältä punaisessa uudessa talvipompassaan.  Tossujen laitossa yritti vähän vetää jalkaa pois, mutta alistui kuitenkin ihan sievästi ihmisten kummallisuuksiin. Myyjä ymmärsi hyvin kovin noloa Romeota ja lohdutteli sitä. "Onhan se ferrarikin punainen Romeo... "   

Kotona puettiin sitten kaikki tarvittavat vermeet päälle kun ensin odoteltiin, että pakkanen lauhtuu alle kahdenkymmenen. Sitten lähdettiin tyylikkäästi baanalle. 

Olimme hyvin muodikkaita...

Tossusankari menossa tossu ojossa... 

... ja meillä oli hurjan mukavaa

Vauhtia eivät vaatteet haitanneet

Ja tossutkin pysyivät paria tipahdusta lukuunottamatta oikein mukavasti jaloissa. 

Pitkästä aikaa tehtiin lenkki niin, että Romeon ei tarvinnut rassata jalkojaan tulomatkalla, vaan se sai keskittyä juoksemiseen ja muuten lenkistä nauttimiseen. Romeo antoi tossujen olla hyvin jalassa muutaman "natsikomennon" jälkeen. Kaksi kertaa tossu lensi vauhdissa pois, mutta aika hyvin ne kuitenkin seitsemän kilometrin lenkillä pysyivät, huomioiden koiran juokseminen välillä upottavassa hangessa ja aika karkeareunaisella hangella.   

Parasta oli kuitenkin, että koirat nauttivat kovasti lenkistä ja niillä oli selvästi lämmintä ja mukavaa. Kevätaurinkokin lämmittää jo mukavasti.  

Tässä vielä joitakin kuvia

http://nonomooreromeo.kuvat.fi/kuvat/Pakkaslenkki+helmikuussa+2011/