Nostan hattua kaikille teille puuhanaisille ja -miehille, joita mejän parissa tunteja laskematta touhuavat ja talkoilla töitä tekevät. Teitä todella tarvitaan ja te olette korvaamattomia kokeen onnistumisen kannalta. Väitän, että tuskin mikään muu koiraharrastuslaji on niin työlästä kun mitä mejä on. Mejäkoe on aina sama kuin yksi viikonloppu. Kiitos kaikille teille kokeen järjestäjille. Kaikki koejärjestelyt ovat pelanneet niin hyvin joka paikassa tänäkin kesänä. 

Nyt on sitten meidän vuoro yrittää. Touhua piisaa ja vähän jännittää miten kaikki sujuu, vaikka isosta kokeesta ei olekaan kyse. Ensi viikonloppuna on oman seuramme mejäkoe (Keski-Suomen Mäyräkoirakerho) ja kokeen järjestää meidän Mejärinkiläiset, eli oma harjoitteluporukkamme. Mukaan kokeeseen tulee toki muitakin kerholaisia. Eilen käytiin paikan päällä katsomassa tilat ja samalla pidettiin muutenkin koepalaveria; katsottiin kokeeseen hakijat ja jaettiin työtehtävät.

Koepaikka Toivakassa on vuokrattu viikonlopuksi meidän käyttöön ja siellä on tarkoitus yöpyä. Lauantai-iltana vietetään mejäkauden päättäjäiset hyvän ruoan, seuran ja juoman äärellä...

Yksi "rinkulan" jäsen koirineen ei pääse mukaan, mutta hänellä on poissaololleen varsin pätevä syy...   Kari ja Iiris edustavat meidän piiriämme SM-kisoissa, joten koepaikalla seurataan tarkasti samaan aikaan olevaa SM-mejää. Onnea siis vielä Karille ja Iirikselle!  

Isäntä toimii viikonlopun kokeessa toisena maastovastaavana. Maastot ovat katsastettu paikan päällä kokeeseen sopivaksi, karttapiirtelyitä ym. semmoisia juttuja tuntuu riittävän joka illalle. Perjantaina jäljen alut käydään merkkaamassa paikan päällä ja muutenkin tarkistamassa, että kaikki on koetta varten kunnossa. 

Oma roolini on olla kokeessa sihteeri, lauantain ruokapuolen huoltaja ja tietysti jonkin sortin yleismiesjantunen. Olen nyt sitten selvittänyt kuinka paljon tommonen jengi vetää kitusiinsa talkoopäivänä keittoa ja hankkinut iison soppakattilan äitiltä lainaan. Tiesittekö muuten sen, että mejäporukka syö tosi paljon leipää! Jännää touhua ja hirveesti on kaikenlaista muistettavaa, jota kaikki sujuu asianmukaisesti ja oikein. Virallisia papereita ja -lomakkeita on kuiteskin aika paljon täyttettävänä. Onneksi kaksi rinkulalaisista on käynyt koetoimitsijakurssin ja myös toiminut tämän kesän näissä tehtävissä, joten kokemusta löytyy kyllä. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa käydä isännän kanssa myös tuo mejän koetoimitsijakurssi.

Innolla odotellaan viikonloppua. 

Tähän laitan nyt sitten linkin noihin mejäkuviin, joita on jo kyseltykin ja jotkut ovat linkin jo omatoimisesti löytäneetkin...  Eli tunnelmia kuluneen mejäkauden varrelta. Kuvia saavat kuvissa esiintyvät vapaasti kopioida ja käyttää. Jos joku haluaa jostakin syystä kuvansa pois näkyviltä, niin ilmoittakoon siitä minulle... Kauden päätöskokeen kuvat lisään tuohon samaan kansioon viikonlopun jälkeen. 

Toivottavasti kuvat tuovat teille mukavia muistoja mieleen! Nauttikaa! 

>> MEJÄKUVIA KAUDEN VARRELTA!! 

http://nonomooreromeo.kuvat.fi/kuvat/Mej%E4kausi+2011/