Eilen tultiin mökille Mooren ja Romoen kanssa. Nono jäi kotiin, koska koirien välit ovat sen verran kireät tätä nykyä, eikä pienet tilat ainakaan paranna asiaa . 

Vaatii jo aikamoista asennetta lähteä mökkeilemään, kun on luvattu lähes koko viikonlopuksi sateita ja hirvenmetsästyskin alkaa. Pimeää riittää iltaisin, mutta mikä onkaan mökillä ollessa kynttilöitä polttaessa ja nauttiessa syysmyrskystä takkatulen äärellä. Rantaan käy kova tuuli ja se tuo oiken kunnon syksyisen tunnelman. Ihanaa. 

Puita takkaan ja mökki lämpimäksi. Moorelle kävi mökille tullessa vähän nolosti, kun Moore meni työntämään kuononsa hiirenloukkuun, joka ikävästi poksahti nenälle.  Muistin loukun vielä pihalla ja tarkoitus oli se poistaa ennen kun koirat tulevat sisälle, mutta sitten koko asia unohtui tavaroita purkaessa. Moore rukka säikähti aika tavalla... 

Lauantai aamuna alkoi hirviporukkaa kerääntyä viereiselle mökille ja pian meidänkin pihassa jo kuikuili kaksi hirvikoiraa tutkapannat kaulassa. No, me päätettiin, että tuttu lenkki saa jäädä väliin siellä tapahtuvan metsästyksen vuoksi ja otettiin pojat autoon ja ajettiin seuraavalle maalaiskylälle. Etsittiin ihan uudet lenkkimaastot sieltä. Pari tuntia samoiltiin pienessä ja välillä vähän suuremmassakin vesisaateessa pelloilla ja metsissä, mutta olipa meillä mukavaa. Tehtiin esineruutua Romeolle ja Moore sai etsiä nameja muuten vaan sammalikosta. Mökille tuli sitten märkiä, pahalta haisevia ja väsyneitä rakkeja. Mutta kovin onnellisen oloisia. 

Nyt lämmittämään saunaa, polttamaan kynttilöitä ja viettämään mukavaa iltaa. 

Syksy on tullut