Lunta on ollut tänäkin talvena ihan kiitettävästi ja saa käyttää jo mielikuvitusta siihen missä käydään lenkillä, ettei aina tarvitsisi samoja tylsiä tien reunoja kulkea. Metsässä ja jäällä kun uppoaa lumeen ja jäällä on paljon vettä! 

Romeon kanssa ollaan liikuttu metsässä, jossa se vielä pitkäjalkaisena pääsee liikkumaan, toisin kun nuo tappijalkaterrierit. 

Koirauimalassa

Eilen käytiin holskuporukalla Jyväskylän Koirasportissa uittamassa koiria. Tämä oli meidän koirien toinen uintikerta kyseisessä paikassa. Moore ei siis ui, koska uiminen ei sille sovi. Kuinka moni muuten edes tietää, että skotit saattavat hukkua, eivätkä kaikki skotit edes kykene uimaan? Tämä johtuu skotin pään mallista ja siitä, että uidessaan koira joutuu kallistamaan isoa päätään voimakkaasti ylöspäin ja tämä haittaa koiran hengitystä. Moore osaa kuitenkin uida, (putosi laiturilta) mutta uiminen ahdistaa sitä voimakkaasti, joten Moorea ei tulla koskaan uimisella kiusaamaan. Muita koiria kyllä.  

Nono ui altaassa aika rennosti neljä kierrosta ja käytti hyvin takajalkojaan uidessa. Viime kertaisen uimisen jälkeen Nono oli kovasti väsynyt, mikä on vaan hyvä juttu, jos koiralla ei tule noin muutoin jumeja tms. Uiminen on Nonolle parasta liikuntaa ja sopii sille hyvin. Heikkoihin takajalkojen lihaksiin saadaan toivottavasti vähän voimia uimaharjoittelun myötä. 

Romeolle ensimmäinen kierros altaassa oli aikamoista räpeltämistä. Altaaseen meno ja kastautuminen jännitti kovasti. Romeo pärski alkuun kovasti vettä ja takajalatkin laahasivat käyttökelvottomina perässä...  Onneksi oli kuitenkin liivit, ettei poika ihan uponnut. Lelun kanssa uidessa rentoutui selvästi ja uskaltautui jopa rampilta itse uimaan vain pienellä houkuttelulla. 

Tässä pienet pätkät koirien uinnista. Ensin Nono. 

 ja sitten urhea Romeo. 

Viikonloppuisin harrastetaan

Viikonloput ovat menneet holskuporukan kanssa treenatessa hakua ja tottista. Viime viikonloppuna Moorekin oli mukana hakuilemassa runsaasta lumesta huolimatta.

Vähän olivat Mooren taidot ruosteessa pitkän tauon jälkeen, mutta kun videolla näkyvät alkupyörähdykset oli suoritettu, maalimies löytyi hienosti. Moore sai taas osakseen paljon ihailua hakuporukalta ja tarkoitus on ottaa se hakuilemaan jatkossakin, kunhan lumet vähän sulavat.  

Mooren menoa 

Tänään alkoi sitten koko meidän porukalla viikon loma, joten ihan mukavilla fiiliksillä mennään!