Tänään se taas on. Nonon Kauhujen yö ja ensimmäinen raketti-ilta Romeolla. Moore ei tunnu juurikaan piittaavan raketeista. Saapa nähdä miten hollantilaisen ensimmäinen Uusi vuosi vaihtuu.

Nono

Aamulla käytiin jäällä Mooren ja Romeon kanssa. Nono ei halunnut mukaan vaan pakeni sänkyyn kun olimme lähdössä... Tuo oikeastaan kertookin paljon Nonon tämän hetken tilanteesta. Pitkään jatkuneet pakkaskelit vielä pahentavat noita Nonon ongelmia entisestään.

Nonon tilanne kaikkinensa on tällä hetkellä siis hyvin huono. Selkä ja lantio ovat pahoissa jumeissa. Hierominen sattuu selvästi, joten sitä ei voi tehdä. Koira peitsaa paljon, liikerata on järkyttävän lyhyt ja pahinta on, että Nonon katse kertoo, että olo ei ole hyvä ja koiralla on kipuja.

Soitin eilen eläinlääkäriin, samaan paikkaan jossa Nonon patellaluksaatioleikkaus tehtiin ja myös eläinfysioterapeutille (http://www.hannelenelainfysioterapia.net/) siitä, että miten olisi järkevää nyt edetä. Varasin ajan ensin eläinlääkärille jossa mahdollisesti Nonon selkä ja lantionseutu ym. kuvataan. Leikattu polvi myös tutkitaan. Lääkäri arvioi tilanteen ja näillä tiedoin mennään sitten eläinfysioterapeutille, joka ensimmäisellä kerralla keskittyy vaan siihen, että koiran vointi helpottuu eli saadaan se rentoutumaan laitteiden avulla, jonka jälkeen aloitetaan varsinaiset hoidot.

Valitettavasti aikoja oli niukalti joten eläinlääkäriin päästään vasta tammikuun 12 päivä. Siihen saakka mennään tarvittaessa kipulääkkein ja lyhyillä haistelulenkeillä.

Jotenkin olo on aika toivoton. Koira on kuusivuotias eli westieksi lähes nuori koira. Liikkuminen on vaivalloista ja selvästi ajoittain kivuliasta. Mitä se on sitten muutaman vuoden kuluttua, kun koiralle tulee enemmän ikää? Hoidot auttavat varmasti hetkeksi, mutta jotenkin tiedän tuon aikaisemmasta, että jumit ym. palautuvat taas pian hieronnasta huolimatta. Väärä tapa liikkua on niin vahvasti Nonolla lihasmuistissa, että eipä se sieltä pois enää lähde. Pakko sanoa, että vaikka tärkeintähän on, että Nono voi hyvin, nuo hoidot ovat myös pirun kalliita. En ikinä viitsisi laskea kuinka paljon rahaa tuon raasun kanssa on kaikkinensa mennyt... Sen voin sanoa, että paljon.

Eilen Nono oli mukana jäällä ja teki pahaa katsoa sen huonoa liikkumista. Pahinta on kun se tahtoo kuitenkin olla mukana porukassa ja yrittää kaikkensa, mutta liikkuminen tekee selvästi kipeää. Olen antanut sille kipulääkettä oman arvion mukaan ja se selvästi piristää sitä. Muutenkin vointia piristääkseni, olen käyttänyt sitä kahdenkeskisillä lenkeillä ilman muita koiria. Silloin mennään täysin Nonon ehdoilla. Hiljaa ja nuuskutellen. Näihin lenkkeihin on varauduttava yhdellä ylimääräisellä vaatekerralla, mutta selvästi nämä lenkit ovat eniten Nonon mieleen. Se tarvitsee nyt ihan hirveesti hemmottelua ja rakkautta. Toivotaan vaan, että Nono tulisi kuntoon ja saisi elää mahdollismman kivutonta elämää. Kaikkeni olen valmis sen eteen tekemään.

1262257237_img-d41d8cd98f00b204e9800998e