Nono kävi tänään eläinlääkärissä ja täytyy sanoa, että aika raskas olo tuli tämän käynnin jälkeen. Olin jopa vähän toiveikas Nonon voinnin suhteen ennen eläinlääkäriin menoa. Viime aikoina, ainakin suurimman osan ajasta, Nono on ollut virkeä ja elämäniloinen ja on tykännyt jopa liikkua... Se kellii ja nauttii pikku lenkeistä, tempuista ja virikkeistä ja siitä, että saa nuuskuttaa hajuja.  Ruoka maistuu ja ahne possu se on vieläkin. Joskus se on vähän rauhaton, mutta sellainen se on aina ollut. Nyt olen miettinyt sitä, että osaankohan kuitenkaan tulkita sitä oikein? Kuinka kipeä se todellisuudessa on?

Alkujaan aika oli varattu kennelyskäroketetta ja lääkityksen tarkistamista varten. Kennelyskärokotetta ei kuitenkaan voinut sitten antaa koska Nonolla menee allergiaan Atopica-lääkitys. Rokotteesta kun ei tämän lääkityksen kanssa ole mainittavaa hyötyä. Lääkitys olisi lopetettava paria viikkoa ennen rokotuksen antoa ja pari viikkoa sen jälkeen. Nonon tapauksessa lääkitys on mahdollista lopettaa korkeintaan talvella, jolloin iho-ongelmat yleensä helpottavat sen verran, että lääkityksessä voidaan yleensä pitää tauko. 

Nono tutkittiin kauttaaltaan. Polvi oli tunnusteltaessa hyvin huono ja selvästi nivelrikkoinen. Jatkuva pieni tepsuttelu kertoo kuulemma siitä, että jalka on hyvin voimaton ja heikko ja tulee koko ajan vaivaamaan koiraa yhä enemmän. Nyt paino on selvästi edessä ja takajalat toimivat lähinnä apujalkoina. Jos olisi isommasta koirasta olisi kyse, koira ei pärjäisi, mutta pieni koira selviää näinkin.

Sydämmestä löytyi myös pieni sivuääni, jota aiemmin ei ole Nonolla havaittu. Eläinlääkäri arveli pientä läppävuotoa ja jos koira alkaa yskiä tai väsyä nämä oireet voivat viitata alkaviin sydänoireisiin. Eläinlääkäri kuitenkin sanoi, että jalka tämän koiran vie ennemmin kuin sydän...

Sydänlääkitystä Nonolla ei koskaan tulla aloittamaan, muutenkin lääkitystä on jo niin paljon. Kipulääkkeillä mennään vielä ainakin vähän aikaa ja seuraillaan elämäniloa, jota minusta tällä hetkellä vielä Nonolla on ollut. Jos muutosta yhtään huonompaan tulee, asioita ei enää pitkitetä, vaan Nono pääsee paikkaan jossa kipuja ei ole... crying