Keski-Suomen kennelpiirin Mejä-jaoston PM-koe

Viikonloppua vietettiin mejän PM-kokeessa Uuraisilla mukavassa syksyisessä säässä. Paikka oli upea ja tunnelma leppoisa arvokokeesta huolimatta.  

Mooren pisteet eivät ihan riittäneet SM-karsintaan, koska tänä kautena taso oli tosi kova. Mooren pisteiden keskiarvo 45,3 riitti mukaan PM-kokeesta pudonneiden sarjaan ja samalla kauden päätöskokeeseen.

Kokeen ylituomari meinasi pudottaa silmät päästänsä tullessaan laukaisutestiin. "Onko..Onko tuo skotti? Ei voi olla skotti... On se." ihmetteli tuomari nähdessään Mooren puussa.    Vielä enemmän hän hämmästyi kun kuuli koiran olevan myös jäljestämisvalio. Hän oli vielä myöhemminkin palannut aiheeseen, miettien kuinka skottia jarrutellaan...

Tuore FI JVA Moore sai arvalla kokeen ensimmäisen jäljen. Arpaonni oli hieman huono, koska yöllä liikkuva riista tuoksuu vielä tuoreena heti aamusta.

Moore jäljesti ajoittain hyvin vaikeassa maastossa, osittain juuri Veera-myrskyn vuoksi. Paljon hakkuuaukiota, puuta ja risua. Tappijalka oli suhteellisen kovilla, mutta selvitti kuitenkin hienosti vaikeatkin paikat ja virtaa riitti aina loppuun saakka. Mooren kohtaloksi koitui kuitenkin riista, joka veti pientä mustaa tänään vahvasti puoleensa, joten siitä tuloksena tänään nolla.

Moorella oli kuitenkin todella mukavaa ja se työskenteli valtavalla innolla kuten aina. Moorea oli jälleen mukava katsoa. Se selvästi halusi tehdä sen, mitä siltä odotan, mutta kun ne helkutin hirven jäljet ovat vaan niin kiehtovia... Joku pikku elikko oli myös kulkenut ojanpohjalla ja myös siitä Moore oli suunnattoman täpinöissään. Häntä tärisi ja puhina ja nuuskutus kuului kauaksi. Aikamoinen huvipuisto tuo metsä voikin olla koiralle. 

Ihan hyviin tunnelmiin koekausi meidän osalta päätettiin. Tavoitteet on kuitenkin kirkkaasti saavutettu.

Tuomarin koeselostus Mooren menosta(Marko Aaltonen)

Ohjatusti jäljelle. Iloista määrätietoista jälkityötä 1. kulmalle. Kulmalta riistanjälkiä hukkaan saakka. 2. osuuden alussa tarkisteluja jäljen tuntumassa niin pitkään, työskentely ei etene, näytetään puhdas jälki. Osuuden loppu tarkisteluja tehden. 2. (katko) tekijöiden jälkiä. 3. osuus hyvin etenevää työtä, 3. kulma pienellä kaarroksella ulkokautta. 4. osuus hyvin lähelle kaatoa, poistuu määrätietoisesti jäljeltä, koe keskeytetään. Makuista merkitään 1. ja 4. Jälkitarkkaan työhön kykenevä koira. Tuoreet riistanjäljet kiinnostivat verijälkeä enemmän.

Onnittelut kaikille kokeessa menestyneille & tuloksiinsa tyytyväisille ja onnea tolleri Teddylle  (Tollerboy Banjo Accord) omistajineen SM-kisaan!

Erityisonnittelut mäykky-ystävällemme, mahtavalle mejäkaverille, Mooren suurelle rakkaudelle Rauhalle ja ohjaajalleen Marjolle VALIOITUMISEN JOHDOSTA! Mahtava tulos heti mammaloman jälkeen! (Moore  Rauha & Marjo...)

Onnea kaksinkertaiselle PM-mestarille ja tämänkertaiselle PM-pronssi koirakolle Karille & Iirikselle, Onnea myös Seijalle ja Sulo-enolle...

Aivan mahtavaa menestystä mejärinkiläisten koirilta. Nyt hirmuisia valiobileitä järkkäämään!

Koepaikalla oli tällaisia ällöjä laikarotuisia pentuja, joita oli yhdeksän...

Tästä alkaa pelottava maailma... uskaltaiskohan tuonne talon taakse mennä?

Rohkeimmat ensin

Koepaikan ranta

Kiitos mukavasta ja hyvin järjestetystä kokeesta järjestelytoimikunnalle! Hienoa oli olla mukana!