Potilas

Ensin hyvät uutiset. Voin onnitella itseäni.  Olen oppinut tunnistamaan Romeon kivun sen silmistä ja kiihtyneemmästä hengityksestä ja levottomuudesta.

Kipu

Romeo vaihtaa nukkumapaikkaa usein, on silmiltään tuskaisan näköinen ja hieman ärtynyt. (Murahtelee herkästi Nonolle) Nuori urosholsku on aika usein levoton, mutta kipulevottomuus on erilaista. Muita oireita sillä ei näyttäisi olevan. Tulee usein myös istumaan viereen ja katsoo silmiin kuin apua hakien. Tiedän nyt, milloin sillä on asiat huonosti ja olen oppinut luottamaan tuohon omaan ns. epämääräiseen tunteeseen. Onneksi.

Romeo (holsku?) on siitä erilainen koira, että se ei näytä kipua, kuten useimmat koirat. Se ei kulje pää kallellaan, rapsuta korviaan tai ravistele päätään kuten vaikkapa Nono tekee tai useimmat muut tuntemani koirat jos korvissa on ongelmaa. Ulkoisesti sen korvat ovat ihan siistit. 

Näiden ns. "oireiden" perusteella mentiin jälleen lääkäriin ja löytyihin sieltä taas korvaongelma.  

Ulkokorvat olivat jälleen ihan siistit kuten aiemminkin, mutta juuri ennen tärykalvoa kummassakin korvassa oli paksulti eritettä ja tärykalvot sameat ja vähän pullottavat. Pyysin ottamaan ns. seulontatestin allergioiden poissulkemiseksi, koska syytä jatkuviin korvaongelmiin ei tunnu löytyvän millään. Tulokset saadaan noin viikon kuluessa.

Syy on mitä ilmeisemmin jossain tärykalvon takana, koska korvat ovat muuten siistit. Täytynee varmaan alkaa etsiä jotakin korviin erikoistunutta eläinlääkäriä jostain muualta päin Suomea, koska aika neuvottoman oloisia lääkärit täällä ovat. Oireita hoidetaan, mutta syytä ei tiedetä. 

Romeon korvat puhdistettiin jälleen kerran rauhoituksessa. Lääkkeeksi kahdet antibiootit + 10 päivän tulehduskipulääkkeet. 

Romeo on koko ajan ollut ihailtavan  reipas potilas ja korvia saa ronkkia ihan vapaasti ilman mitään vastaan pulikointia tai murinoita. Eläinlääkäri kehui jälleen Romeon reippautta hoitotoimenpiteissä. Se on kyllä nykyisin niii-in muru... 

Myös mejäkausi päättyi Romeon kohdalta

Romeon mejäkausi on nyt tämän myötä tältä kaudelta ohi. Jyväskylän mejäkoe joudutaan perumaan vaikka mukaan pääsisimme, koska doping-säännöt kieltävät osallistumisen rauhoituksen ja lääkkeiden vuoksi ja sitten kausi onkin lopuillaan, koska hirvenmetsästys pyörähtää käyntiin.

Harmi, koska lintujen pesimäaika on ohi ja viimeinen koe olisi ollut mukava saada ihan loppukesään. Pääasiahan kuitenkin on, että Romeo saataisiin viimein kuntoon.

Romeon tulokset tältä kaudelta olivat siis AVO 1, 2 x AVO 2 ja yksi 0.