Mooren luonnetesti Hankasalmi 24.10.2010

Tuomarit Pasi Halme ja Pekka Orava

Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu -1 Haluton

Taisteluhalu - 1 Pieni

Hermorakenne + 1 Hieman rauhaton

Temperamentti + 2 Kohtuullisen vilkas

Kovuus + 1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys + 3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Tulos hyväksytty, loppupisteet 93 p.

Joo, ei mitään kovin yllättävää tuloksessa, kuvaa hyvin Moorea ja ihan tyytyväinen olen saatuihin pisteisiin. 

Koira oli aika vaisu eli hyvin Mooremainen silloin jos sen mielestä paikka on kurja eikä mitään mukavaa ollut sen mielestä tiedossa. Joten se otti heti alkuun hyvin skottimaisen kannan "Tää ei oo mun juttu..." 

Moorehan ei leiki silloin jos sitä yrittää leikittää vaan silloin kun se itse tuo lelun ja haluaa leikkiä. Ei napista painamalla, kuten tuomari sanoi. Sidostesukkatyylistä menoa ei siis nähty vaan Moorea kiinnosti, kas kummaa, maan mielenkiintoiset hajut lelujen sijaan. Taisteluhalua sillä ei siis juurikaan testin mukaan ollut. 

Toimintakyky testattiin kelkalla ja pimeässä huoneessa. Kelkka pelotti ja Moore jopa haukkui sitä kovasti, mutta haisteli sitä rohkeasti sen jälkeen kun kyykistyin mörön viereen. Pimeässä huoneessa toimintakyky katosi täysin ja koira jäi nurkkaan kyyhöttämään, josta vasta kovasti houkuttelemalla sain sen tulemaan luokse. 

Puolustushalua Moorella ei ole yhtään. Tuomarin sanoin, saan kyllä ihan itse hoidella uhkaavat tilanteet, Moore ei sitä tee. Seinällä alistui tapettavaksi välittömästi... 

Kovuus oli Moorella hieman pehmeä, jota tuomari sanoi hyväksi asiaksi. Tynnyri vähän pelotti, mutta palutui siitä suhteellisen hyvin. Sateenvarjo oli Mooresta aika kamala, mutta eipä tuo tuota enää myöhemmin muistellut paikkaa ohittaessa.

Luoksepäästävyydestä tuli täydet pojot.  Ystävällinen Moore oli, selvästi toivoi pääsevänsä tilanteesta ja tästä kurjasta paikasta pois.

Laukaukset eivät odotetusti pelottaneet Moorea ja koira on siis laukausvarma. 

TÄSSÄ MOOREN LUONNETESTIVIDEO!! 

http://nonomooreromeo.kuvat.fi/kuvat/Mooren+luonnetestivideo+24.10.2010/