Mökille lähdössä mutta pikapäivitys.

Romeon korvaongelman syy alkanee selvitä. Suuntaa antava allergiatesti oli positiivinen heinien ja rikkaruohojen osalta ja huonepölytkin olivat rajatapus. On aika todennäköistä, että Romeo on allerginen myös joillekin ruoka-aineille.   

Eläinlääkäri ehdotti ruokakokeilua, eli 6-8 viikon aikana yhtä valkuaisen lähdettä + yhtä hiilihydraattia. Tuo tuntuu jotenkin aika työläältä ja hitaalta ruokakokeilulta. Ruoka-aineallergiatestiä ell. ei pitänyt millään tavalla luotettavana.  Suositteli Romeolle mm. allergiselle koiralle tarkoitettua nappulaa. Näihin kalliisiin nappularuokiin en jaksa itse kyllä millään uskoa...  

Päätin luottaa omaan kokemukseen tässä ja soitin heti toiseen eläinääkäriin. Nonon (joka siis on allerginen lähes kaikelle) kanssa toimiva juttu oli ottaa suoraan myös ruoka-aine allergiatesti. Ei luotettavia, tiedetään, eli positiivinen tulos voi olla myös negatiivinen mutta negatiivinen tulos ei voi kuitenkaan koskaan olla positiivinen. Näin saa kuitenkin nopeasti selville allergisoivat asiat, joita on sitten helppo välttää. 

Soitin siis eläinlääkäriin, jossa olemme enemmän asioineet aiemmin ja vuodatin hänelle pitkän puhelun Romeon tämän hetkisestä tilasta. Hän oli kanssani täysin samaa mieltä. Ruoka-aine allergiatesti kannattaa Romeon tapauksessa ilman muuta ottaa. Koiran oloa kannattaa helpottaa siihen asti kortisoonikuurilla, joka auttaa mm. heinäallergiaan paremmin kun jatkuvat antibiootit ja ennen kuin saadaan testin tulokset ja toimitaan sitten näiden mukaan. 

Romeolla on aika maanantaille verikokeeseen ja putkilot lähtevät taas analyysiin rapakon taakse. Katsotaan mitä niistä sitten ilmenee.