1264697770_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eläinfysioterapeutilla

Nono kävi tänään tutkittavana täällä http://www.hannelenelainfysioterapia.net/. Jumeja ja työmaata löytyi ihan riittävästi ja kaiken takana on mitä luultavammin heikko polvi. Suurin ongelma lienee varvasastunta takajaloissa, eli kun koira ei käytä koko tassua, jalan lihakset eivät voimistu riittävästi jalan etupuolelta. Nonolla on hyvät lihakset jaloissa mutta vaan ja ainoastaan jalan takapuolella, kun taas edessä luun lisäksi ei ole lihasta oikeastaan ollenkaan. Lantio on myös hyvin jäykkä, johtuen todenäköisesti juuri tästä väärästä tavasta liikkua ja sitä hoidettiin laserilla, jotta koiran olo alkaisi helpottua.

Nonon jalat väsyvät helposti johtuen heikosta lihaksesta takajalkojen etupuolella, jolloin Nono helpottaa liikkumistaan viskomalla jalkojaan miten parhaaksi milloinkin kokee. Koira on ns. täysin etuvetoinen. Fyssari tutki myös Nonon liikkumisen hitaassa ja nopeassa kävelyssä. Kovasti viskoi jalkoja "näytöksessäkin"...

Kuntoutukseksi Nonolle aloitetaan tassun painaminen maahan niin, että koko käpälä on maassa, eikä vaan varpaat. Koira alkaisi vähitellen tuntemaan myös koko käpälänsä. Asento myös venyttää ja vahvistaa lihaksia jalan etupuolella. Toista jalkaa nostetaan samaan aikaan vähän, jolloin liike tehostuu. Myöhemmin otetaan mukaan steppilaudan tyyppinen matto, jolle nostetaan leikattua jalkaa. Tämä liike myös vahvistaa takajalan etuosaa. Tavoitteena olisi saada vähitellen lihasta myös jalan etupuolelle.

Fyssari venytteli lihaksia ja tutki selkää muutenkin ja jonkin verran kipeitä kohtia löytyi myös selkärangasta. Todenäköisin syy selänkin vaivohin löytyy tuosta polven heikkoudesta. Jalan käsittelyssä huomasi selvästi miten raskasta Nonolle on seisoa kuten koirat yleensä seisovat eli koko tassu maassa. Raukan jalat vapisivat kovasti kuntoutuksen päätteeksi ja näki selvästi, että voimia ei jaloissa ole ollenkaan ja ne väsyvät helposti. Nono sai myös laserhoitoa, jonka tarkoitus on akupisteiden kautta rentouttaa koiraa. Nonohan joka ei yleensä helposti rentoudu, ei rentoutunut nytkään käsittelyssä, vaan oli kovasti lähdössä pois... Nono ei vaan oikein osaa rentoutua jännässä paikassa. Samoissa tiloissa on myös tehty Nonolle polvileikkaus, joten vaikea tietää mitä muistoja sillä tuohon paikkaan liittyykään kaikkinensa.

Lopuksi Nono kuitenkin näytti aika rennolta ja tyytyväiseltä ja antoi muutamia pusujakin fyssarille. Ehkä seuraava kerta onkin jo sitten vähemmän jännempi. Nyt ei tehty mitään sellaista mikä tuntuisi Nonosta kovin kurjalta, vaan tarkoitus oli luoda hyvää suhde fyssariin ja helpottaa rentouttamalla Nonon oloa. Tapansa mukaan Nono käyttäytyi taas todella hienosti.

Katsotaan miten homma alkaa edistymään. Nyt jumpataan näillä ohjein. Hymy