Nono on ollut kipeä ja käyttäytynyt oudosti jo usemman päivän, oikeastaan siitä "kohtauksesta" lähtien. Kipulääke on kuitenkin auttanut.

Viikonloppuna tilanne kuitenkin huononi huomattavasti. Nono ei halunnut istua, koska se teki selvästi kipeää, vaan steppaili omituisesti ja oli levoton. Ruoka ei myöskään maistunut ja niin ei ole Nonon tapauksessa käynyt seitsemään vuoteen, niin ahneesta koirasta on kyse, ja se onkin ollut aina hyvä voinnin mittari. Nonon täytyy olla tosi kipeä, jos ruoka jää kuppiin...

Häntä on ollut tiukasti koipien välissä ja silmissä on tuskainen ilme. Sohvalle nostaminen ja siinä peräpään/jalan koskettaminen aiheutti koirassa tuskan kiljaisun ja eilen Nono vietiin eläinlääkäriin tutkittavaksi.

Pahin pelkoni Nonon suhteen toteutui... leikattu polvi on sökö.   Ensin lääkäri epäili myös virtsakiviä tai virtsatietulehdusta, joka ei kuitenkaan ollut todennäköinen viljelyn perusteella. Oireet johtuvat siis patellauksaatiosta, joka on mennyt nyt siihen tilaan, mitä se oli ennen polven leikkausta. 

Lääkärin lausunto

- Nonolla on vajaan viikon horjumista, aristanut takapäätään ja kulkee tepsuttamalla sekä peruuttelee. Patellaluksaatio leikattu 3 v. sitten. Aristaa nivusen seudusta. Kipulääke auttanut.

Tutkittaessa kipu paikallistuu penisluun tyven seudulle. Virtsakivin poissulkemiseksi rtg-kuvaus: kiviä ei havaita. Sivulöydöksenä todetaan oiken polven leikkauksessa käytetyn toisen pinnan irronneen lihaskudokseen. Eturauhasen palpaatio normaali. Oikea polvi epänormaali: patella luxoi helposti.

Virtsanäytteen pikatestissä todetaan korkea proteiinitaso ja korkea pH. Sedimentin mikroskopioinnissa todetaan runsaasti liikkuvia bakteereja mutta ei kiteitä. Viljelytulos valmistuu huomiseksi, jolloin voitte soittaa.

Nonolla on virtsatietulehdus ja sen lisäksi leikattu polvi vaivaa. Nämä yhdessä selittänevät Nonon oireet. Hoitona nyt antibioottikuuri sekä kipulääkettä tarpeen mukaan. 

Nivelrikko

Myös nivelrikkoa löytyi Nonolta paljon, mikä on sinällään kumma, koska koira on kuvattu viime talvena ja Nonon leikanneen lääkärin mukaan, mitään nivelrikkoon viittaavaa ei koirassa ollut silloin havaittavissa ja polvikin oli hänen mukaan kunnossa.

Olo on aika sanaton. 

Polvi on nyt löysä ja poissa paikoiltaan ja aiheuttaa koiralle jatkuvaa kipua muljutessaan sinne tänne.

Patellaluksaatioleikkaus kolme vuotta sitten oli Nonolla hyvin rankka toimenpide, johon en enää lähtisi Nono viemään. Luukipu oli sietämätöntä ja koira ulisi tuskasta useita päiviä. Särkylääkkeet eivät auttaneet, ennen kuin annos nostettiin huumaavaksi ja koira oli sekaisin ja onneton. Rankka toipuminen leikkauksesta vei kaksi kuukautta ja koiran liikkuminen jatkui edelleen yhtä huonona,  eli leikkauksesta ei ole ollut Nonolla sanottavaa hyötyä. Selvää on, että Nonoa ei tulla enää koskaan leikkaamaan. 

Tänään töistä tultua vastassa ei ollut iloinen, häntäänstä heiluttava westie, vaan häntä tiukasti koipien välissä oleva tuskaisen näköinen koira, jonka silmät anovat apua. Soitin eläinlääkäriin, joka ei osannut auttaa. Pyysi tarkkailemaan tuleeko koiralta pissa ja onko pissaaminen tuskaista, jos vaikka kuitenkin niitä virtsakiviä sieltä löytyisi. Käytin Nonon pikkukävelyllä nähdäkseni missä mennään, pissa tuli hyvin eikä pissaaminen tuottanut ongelmia. Häntä nousi hetkellisesti pystyyn ja näkyi pieni vilaus entistä Nonoa, kunnes kotona Nono vajosi taas masennukseen ja on kovin onnettoman oloinen.

Nyt mennään päivä kerrallaan Nonon kanssa. 

Masentava ja onneton olo. Laihutuskuuri ei ole enää Nonolla voimassa. Se saa syödä halutessaan herkkuja. Käydään yhdessä pikku pikku pissalenkeillä ja annetaan säännöllisesti särkylääkettä. 

Toivomme ihmettä.